Studenti Fakulteta za turizam, Univerziteta “Mediteran” posjetili su u četvrtak, 21.12.2017. godine hotel “Regent” u Tivtu gdje su prisustvovali predavanju koje je upriličio menadžment hotela.

Ispred hotela “Regent” studentima su se obratiti finansijski direktor hotela Lola Toplica, Ivan Gajić, direktor prodaje, Žana Zeković, menadzerka za ljudske resurse, Milo Radonjić, PR i marketing menadžer, Binta Dioum, menadžerka rezervacija i prihoda i Samy Ibrahim, SPA menadžer. Ivan Gajic, direktor prodaje hotela Regent Porto Montenegro: “Pozitivno sam iznenađen interesovanjem i stručnošću koju su studenti danas pokazali prilikom prezentacije. Bili su veoma aktivni i imali jako zahtjevna i zanimljiva pitanja. Veoma mi je drago da vidim kako se u Crnoj Gori školuje izuzetan kadar u sferi turizma i hotelijerstva, zato što će nam s obzirom na razvoj hotelijerstva u državi biti potrebno sve više obučenog kadra. Siguran sam da će kroz nekoliko godina studenti sa kojima je menadžment kompanije Regent Porto Montenegro razgovarao danas biti izuzetni profesionalci, ostvareni u svom poslu. Vjerujem da će im Crna Gora pružiti priliku koju će iskoristiti na najbolji mogući način.” Predavanju su prisustvovali studenti druge, treće i četvrte godine Fakulteta za turizam koji trenutno prate predavanja na predmetima Hotelski menadžment, Kontroling i Savremeni trendovi u turizmu. Lejla Ćorović , studentkinja treće godine, smjera hotelijerstvo izuzetno je zadovoljna posjetom hotelu „Regent“ i spremnošću menadžmenta da prenese znanje studentima.

Smatram da je današnje predavanje izuzetno korisno i da nas je motivsalo da razvijamo naša znanja i vještine kako bi bili konkurentni na tržištu rada. Zahvalna sam menadžmentu hotela na interaktivnom predavanju i mom Fakultetu za turizam, Univerziteta „Mediteran“, koji nam redovno organizuje vannastavne aktivnosti u cilju razvoja naše buduće karijere.

Cilj posjete bilo je upoznavanje studenata sa funcionisanjem jednog od najboljih hotelskih sistema bez čije permanenten kontrole hotel ne bi mogao da održi najviše standarde u hotelskom poslovanju. Posjeta hotelu „Regent“ samo je još jedna u nizu aktivnosti Fakulteta za turizam, Univerziteta Mediteran, u cilju obezbjeđivanja uslova za realizaciju praktične nastave studenata, koja je po novom Zakonu o visokom obrazovanju obavezna za sve studente. Saradnja između Fakulteta za turizam Univerziteta „Mediteran“ i hotela „Regent“ biće u skorijem periodu i formalno uspostavljena potpisivanjem Ugovora o saradnji.

NA VRH