U petak, 23. februara, osnivač i vlasnik kompanije Studio 4B, arhitekta Damir Bucan, u prostorijama Fakulteta za turizam (MTS), održao je predavanje na temu Projektovanje i izgradnja hotela: od ideje do realizacije. Predavanje je održano u okviru realizacije nastave na predmetu Projektovanje i izgradnja hotela, koji vode doc. dr Iva Bulatović i saradnik magistrantkinja Đorđina Janković.

Studenti su imali priliku da čuju kako teče proces od ideje do realizacije projekta, odnosno, imali su uvid u postupke i pravila izgradnje, opremanja i uređenja, na primjeru idejnog rješenja luksuznog hotela “Spalato” u Splitu, na čijem je projektu radio i sam arhitekta.

Mladi arhitekta je na kreativan način iznio najinteresantnije primjere iz prakse, podstaknuvši studente da slijede njegov primjer i sami krenu u osnivanje preduzeća. Ovo je bila jos jedna u nizu akcija na pomenutom predmetu, koja otvara studentima mogućnost da na praktičan način upoznaju pravila poslovanja na savremenom, dinamičnom tržištu.

NA VRH