Stipendije

Stipendije za najambicioznije

Tražiš domaću ili inostranu stipendiju? Želiš više mogućnosti za usavršavanje tokom obrazovanja?
Fakultet za turizam, kao akreditovana ustanova, omogućava ti prijavu na konkurse za najatraktivnije stipendije, kako kod nas tako i u inostranstvu.

Tvoje stipendije u Crnoj Gori

Dobitnik si diplome Luča u srednjoj školi? Onda te sleduje besplatna prva godina studija na Fakultetu za turizam. Ako se potrudiš da budeš među najboljih 5% studenata na svojoj studijskoj godini, nagrađujemo te još jednom besplatnom školarinom za narednu studijsku godinu.

Iskoristi svoju šansu na završnoj godini studija i budi naš kandidat za studentsku nagradu glavnog grada Podgorice povodom Praznika Glavnog grada - 19. decembra.

Tvoj rad na Fakultetu za turizam može biti prepoznat i nagrađen od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore, stipendijom za talentovane studente.

Želiš školovanje preko granice?

Potraži svoju idealnu stipendiju putem linka Mobilnosti i pregledaj listu naših partnerskih institucija.

Da budeš u toku sa aktuelnim stipendijama pogledaj stranicu Stipendije i konkursi, saznaj više o međunarodnim mobilnostima putem stranice Mobilnosti i ne propusti naše Vijesti.

Pročitaj priče naših studenata!

Pored sarajevskih tradicionalnih vrijednosti, poseban utisak na mene ostavio je profesor Mašinskog fakulteta, njegova predavanja kao i kolege studenti. U okviru projekta, održane su brojne aktivnosti. Upoznati smo sa novim konceptom rada i održavanja same nastave, stekli smo nova znanja i vještine koje će nam pomoći ne samo prilikom akademskog već i ličnog razvoja. Pored toga stekli smo nova prijateljstva. Projekat se odnosi na lean menadžment. LEAN je filozofija menadžmenta kontinuirane eliminacije „gubitaka“ unutar procesa sa ciljem dodavanja što veće vrijednosti kupcima, korištenjem određenih alata i metoda. Zahvalna sam što sam bila dio ovog projekta i radujem se svakom sličnom susretu!

Dalila Orahovac

 

Nezaboravno iskustvo, nezaboravni doživljaji, razmjena mišljenja i ideja sa vrijednim studentima, fantastičnim profesorima. Divno okruženje i velika životna škola.

Irfan Hot

 

Posjeta Mašinskom fakultetu u Sarajevu za nas predstavlja jedno novo iskustvo. Predavanje je bilo i više nego odlično, samim tim sto je organizivano na način da kroz razne simulacije i igrice svi učestvujemo,
što je doprinijelo tome da nas podstakne da pomno pratimo obuku. Ovaj kurs mi je pomogao da unaprijedim svoje znanje, ali i da steknem nova prijateljstva. Zadovoljstvo mi je što sam bila dio ovog projekta.

Anđela Petrović