2BS Forum

Atlantski savez Crne Gore organizuje deveti 2BS Forum (TO BE SECURE FORUM) koji će se održati u Budvi od 30. maja do 01. juna 2019. godine u hotelu Splendid. Tokom proteklih godina, Forum je postao istaknut i važan skup u Jugoistočnoj Evropi za crnogorske, regionalne i druge međunarodne ugledne predstavnike. Mladi profesionalci iz Crne Gore imaće priliku da unaprijede svoje znanje i doprinesu diskusiji o najznačajnijim dilemama iz oblasti međunarodne bezbjednosti. Učešće inostranih visokih zvaničnika i stručnjaka za različite oblasti garantuje veoma kvalitetnu diskusiju.

U fokusu devetog 2BS Foruma će biti nekoliko ključnih stavki koje u ovom trenutku predstavljaju problem za regionalne i globalne bezbjednosne okvire, a koje naročito zabrinjavaju evroatlantsku zajednicu. Forum će predstavljati platformu za diskusije o rastućem značaju i potrebi za sve prisutnijom ulogom zapadnih saveznika u nečemu što trenutno izgleda kao transformacijski okvir za Zapadni Balkan. Štaviše, region zajedno sa ostatkom Evrope prolazi kroz ono što mnogi nazivaju “velikim povratkom geopolitike ”, sa sve većim uticajem Rusije, Kine i Turske koje osnažuju svoju ulogu i uticaj u regionu kombinujući ekonomske i političke inicijative, i naizgled nude nove formate Zapadnom Balkanu. Takođe, Forum će posebnu pažnju posvetiti 70. godišnjici NATO, značaju ove organizacije za evropsku i svjetsku bezbjednost u poslednjih sedam decenija, kao i tome na koji je način ona oblikovala svijet u kom danas živimo i njenoj ulozi od krucijalnog značaja za izazove i promjene koji nas čekaju u budućnosti. Osim toga, Forum će dati prostora za diskusije o posljedicama sve više prisutnih kampanja dezinformacije i propagande, pristupima za suočavanje i borbu protiv lažnih vijesti, zajedno sa trenutnim i suštinskim temama koje oblikuju i razvijaju međunarodne odnose, a samim tim i budućnost Evrope, kao i ostatka svijeta.

Kao organizatori 2BS Foruma, sa zadovoljstvom pozivamo vaše zainteresovane studente da nam se pridruže na ovom događaju.

Da bi studenti uzeli učešće na 2BS Forumu:

  • Neophodno je izvršiti registraciju putem sajta www.2bs.me
  • REGISTRACIONI PROCES JE OTVOREN DO 05. MAJA 2019. GODINE. Prijave nakon ovog datuma se neće razmatrati.
  • Poslati CV najkasnije do 05. maja 2019. godine, na e-mail: 2bs@ascg.me

Učešće na 2BS Forumu biće omogućeno za prvih 10 prijavljenih studenata.

Za studente nema troškova učešća, ali troškovi transporta i smještaja nisu pokriveni.

Za sve dodatne informacije, kontakt osoba je Tijana Burzanović koju možete dobiti putem telefona: 020 510 806, ili putem mejla: 2bs@ascg.me.